Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012


Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ήταν ένα καθαρά γεμάτο από φεστιβάλ διήμερο τόσο γεμάτο που δεν ήξερες πραγματικά που να πρωτοπάς...Reworks Festival , Pillbox Fashion Street Festival, Mode Street Festival, Pop-art Library Festival αλλά το καλύτερο όλων Φεστιβάλ γευσιγνωσίας κρασιού! Να προσθέσω κιόλας ότι το Σάββατο ήταν και η μέρα χωρίς αυτοκίνητο γεγονός που ήρθε και έδεσε με την «φεστιβαλική» ατμόσφαιρα της πόλης!

Δυστυχώς δεν μπόρεσα να παρευρεθώ σε όλα τα φεστιβάλ αλλά τουλάχιστον στα 2 που πήγα έχω να πω ότι για κάτι τέτοιες εκδηλώσεις αξίζει να αφήσεις οτιδήποτε άλλο έχεις να κάνεις και να πας να τις παρακολουθήσεις! Ξεκινάω με το PillBox: Fashion Street Festival το οποίο πραγματοποιήθηκε στην οδό Ικτίνου και στο οποίο έβρισκε κανείς κάθε λογής handmade αξεσουάρ από κοσμήματα μέχρι τσάντες, ρούχα, παπούτσια όλα αυτά φτιαγμένα από απλά καθημερινά υλικά που σε συνδυασμό με την φαντασία των δημιουργών  τους μετατρέπονταν σε κάτι πέρα του συνηθισμένου. Όμως αυτό που συνειδητοποίησα ήταν θές γιατί κάποια στιγμή το μάτι «χορταίνει» από όλα αυτά, θες πάλι γιατί το μυαλό και το πορτοφόλι σου υπενθυμίζουν να μην «μπαίνεις» σε περιττά έξοδα, δεν ξέρω, πάντως εγώ δεν αγόρασα και δεν νομίζω και να αγόραζα κάτι γιατί πλέον δεν μου κινούν και  τόσο πολύ το ενδιαφέρον…

Αφήνουμε το fashion street festival και μεταφερόμαστε τώρα σε ένα άλλο φεστιβάλ για το οποίο δεν γνωρίζαμε καν την ύπαρξη του! Μετά το PillBox αποφασίσαμε να πάμε  για ένα «χαλαρό» ποτάκι και ενώ  κάποιες φύγανε για σπίτι τους και κάποιες άλλες για να πάνε σε μια άλλη εκδήλωση, εγώ με τις εναπομείναντες φίλες μου αποφασίσαμε να πάμε στην προβλήτα (στο λιμάνι) να κάτσουμε και να ρεμβάσουμε τον Θερμαϊκό… Ξαφνικά βλέπουμε μια γεμάτη από κόσμο και κιόσκια προβλήτα, θεωρώντας λοιπόν ότι πρόκειται για ακόμη μια «βαρετή» έκθεση και στεναχωρημένες που μας «πήρανε»   την θέση αναχωρούμε προς τα σπίτια μας όταν καταλαβαίνουμε ότι τα κιόσκια αυτά είναι κιόσκια κτημάτων κρασιών και ότι αυτό το φεστιβάλ είναι φεστιβάλ γευσιγνωσίας κρασιού! Το πράγμα είχε ως εξής πλήρωνες 5 ευρώ στην είσοδο, έπαιρνες ένα ποτήρι κρασιού και μπορούσες να δοκιμάσεις κρασί όσο ήθελες όσες φορές επιθυμούσες από όλα τα «κτήματα» που υπήρχαν εκεί ( γύρω στα 30!).. 

Εμείς δεν χάσαμε ευκαιρία και σαν γευσιγνώστες ξεκινήσαμε να δοκιμάζουμε διαβαίνοντας το μονοπάτι της πιο ωραίας αιθανόλης..φτάνοντας αισίως μέχρι και το 17ο κίοσκι…νομίζω…!

p.s: Καλή Εδβομάδα!   



Άρια Μεσοροπιάν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου