Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012




Είναι ωραίο τελικά να γράφεις ναι είναι όντως πολύ ωραίο να έχεις αυτήν την δυνατότητα να γράφεις οπουδήποτε και οποιαδήποτε ώρα της ημέρας επιθυμείς και ειδικά με αυτήν την δυνατότητα που σου προσφέρουν πλέον τα μέσα τεχνολογίας να μπορείς να μοιράζεσαι τις σκέψεις και τους προβληματισμούς σου με όλους τους διαδικτυακούς φίλους σου. Θα μου πεις μπορεί ο οποιοσδήποτε να γράφει? Δεν ξέρω τι να απαντήσω σε αυτήν την ερώτηση, σίγουρα ο καθένας έχει δικαίωμα στο γραπτό όπως άλλωστε και στον προφορικό λόγο τώρα το αν θα μπορέσει να διατυπώσει και γραπτώς  τα όσα σκέφτεται και τα όσα θα ήθελε να πει αυτό  είναι άλλο θέμα.

Άλλοι λένε ότι με κάποια χαρακτηριστικά, ταλέντα ή πλεονεκτήματα γεννιέσαι τα έχεις δηλαδή έμφυτα άλλοι πάλι υποστηρίζουν ότι τα αποκτάς με την πάροδο του χρόνου (επίκτητα) εγώ είμαι της άποψης ότι ναι μεν εκ φύσεως μπορεί να έχεις κάποιες δεξιότητες άλλα το αν θα τις αξιοποιήσεις τελικά ή όχι έγκειται σε πολλούς εξωγενείς και μη παράγοντες. Δεν θα επεκταθώ σε αυτούς τους παράγοντες που συμβάλλουν ή παρακωλύουν την ευκαιρία άνθισης του εκάστοτε έμφυτου προτερήματος απλά θα επισημάνω ότι είναι τουλάχιστον απαιτούμενη η προσωπική αναζήτηση και ανακάλυψη των θετικών χαρακτηριστικών που κρύβει μια προσωπικότητα μέσα της και μέσω της οποία μπορεί να πετύχει πολλά με κύριο όλων την ολοκλήρωση του εαυτού της.

Το να γράφεις όμως αράδες οτιδήποτε και αν αυτό συνεπάγεται είναι ένα αίσθημα ηδονής μια προσωπική απόλαυση- ικανοποίηση ότι μπορείς να εξωτερικεύσεις και γνωστοποιήσεις τις ενδόμυχες σκέψεις που είτε σε απασχολούν είτε σε χαροποιούν…..

Είτε άλλοτε πάλι να γράψεις χωρίς να σε απασχολεί ή σε χαροποιεί κάτι απλά να γράψεις επειδή εκείνη την συγκεκριμένη στιγμή ένιωσες ότι μόνο αυτό ήθελες ή μάλλον μπορούσες να κάνεις.!


Άρια Μεσοροπιάν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου