Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Γυναίκες VS Ενοχές


ΕΝΟΧΕΣ??. Έχουμε μεγαλώσει έτσι ώστε να θεωρούμε ότι όταν δεν τηρούμε τους κανόνες ηθικούς ή κοινωνικούς, και δεν κάνουμε το σωστό τιμωρούμαστε.Το "πρέπει" είναι χαραγμένο στο υποσυνείδητο μας τόσο βαθιά, που όταν αποφασίζουμε -ή ακόμη και όταν τυχαίνει- να κάνουμε το αντίθετο χρειάζεται να το πληρώσουμε. Από την άλλη,η τελειότητα μας καταδιώκει σε τέτοιο βαθμό, που όταν δεν το πετυχαίνουμε και το συνειδητοποιούμε, καταλήγουμε στον ίδιο παρανομαστή.

Είναι γνωστό ότι οι γυναίκες είναι πιο δύσκολο να απαλλαγούν από τις ενοχές, καθώς έχουν καλύτερη μνήμη σχετικά με όσα έχουν ειπωθεί ή έχουν γίνει. Δεν είναι τυχαίο που τα σκληρά λόγια μπορεί να κουδουνίζουν στο μυαλό μας ακόμη και μήνες αργότερα. Τα καλά νέα πάντως είναι ότι μπορούμε να μάθουμε να διώχνουμε τις ενοχές που μας πιάνουν σε διαφορετικές περιστάσεις και να ζούμε μια πιο ξένοιαστη καθημερινότητα.

Ενοχή Νο 1: Είμαι καλή κόρη?
Σου τηλεφώνησε η μητέρα σου κι εσύ της το έκλεισες σχεδόν κατάμουτρα. , λέγοντάς της «θα σε πάρω σε λίγο». Μόνο που αυτό έγινε προχθές. Και δεν ήταν η πρώτη φορά και δυστυχώς δεν θα είναι ούτε η τελευταία. Εξ ου και οι ενοχές.
Η λύση
Πριν αρχίσεις να λες στη μαμά σου διάφορα  σκέψου καλύτερα το πρόγραμμά σου. Είναι προτιμότερο να πάτε μια βόλτα όταν θα έχεις χρόνο, από το να της τάξεις κάτι που δεν μπορείς να τηρήσεις. Έτσι, και εσύ θα νιώθεις καλύτερα απέναντί της και εκείνη δεν θα αισθάνεται ότι την παραμελείς. Σίγουρα θα υπάρχει κάποια στιγμή μέσα στη μέρα που θα μπορείς να μιλήσεις λίγο μαζί της.

Ενοχή Νο 2: Είμαι καλή φίλη;
Η καλύτερή σου φίλη σου εκμυστηρεύτηκε το μυστικό της. Και παρόλο που της υποσχέθηκες ότι δεν θα το πεις σε κανέναν, όταν συνάντησες μια άλλη φίλη ή την υπόλοιπη παρέα χρειάστηκε μόλις λίγα λεπτά για να το μοιραστείς μαζί τους. Την επόμενη μέρα συνειδητοποιείς τι έκανες και θέλεις να ανοίξει η γη να σε καταπιεί.
Η λύση
Κανόνισε να δεις τη φίλη σου όσο το δυνατόν πιο σύντομα –πριν σε προλάβει κάποιος άλλος– και παραδέξου ότι την πρόδωσες. Πες της ότι λυπάσαι ειλικρινά και μην προσπαθήσεις να δικαιολογηθείς . Ο καλύτερος τρόπος για να λυθούν οι παρεξηγήσεις είναι face to face. Kαθώς ο τόνος της φωνής, οι εκφράσεις του προσώπου και η γλώσσα του σώματος  ενισχύουν την ειλικρίνεια του μηνύματος.
Ακόμη  κι αν η φίλη σου δεν σε συγχωρήσει, οφείλεις να το αναγνωρίσεις. Όπως και να 'χει, εσύ θα έχεις κάνει το καλύτερο για να διορθώσεις την κατάσταση.

Ενοχή Νο 3: Είμαι καλή σύντροφος?
Γι άλλη μια φορά κλείνεις το τηλέφωνο και είσαι τσαντισμένη με τον φίλο σου αρχίζεις και αναρωτιέσαι αν είσαι ή όχι καλή σύντροφος αν του "σπας" τα νεύρα και αν σε θέλει άλλο η έχει βαρεθεί αυτή την κατάσταση. Ερωτήματα που βασανίζουν το μυαλό καθε γυναίκας
Λύση 1:
Είναι λογικό δύο διαφορετικοί άνθρωποι να μην βρίσκουν πάντα σημεία συνάντησης. Το θέμα είναι να μην δίνουμε σημασία σε όλα τα μικρά <<πράγματα>> που μπορεί να μας εκνευρίζουν καθημερινά κι επιτέλους εμείς οι γυναίκες να σταματήσουμε να βασανίζουμε το μυαλό μας και τον συντροφό μας με τέτοιου είδους ερωτήματα.
Λύση 2 :
Άμα την ξέραμε..............................


 Άρια Μεσοροπιάν

1 σχόλιο: