Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Πες μου τον καφέ σου...να σου πω ποιός είσαι





Ξυπνάς, σηκώνεσαι από το κρεβάτι και "καταριέσαι" το ξυπνητήρι. Βρίσκεσαι σε μια κατάσταση μεταξύ ύπνου και ξύπνιου, ονείρου και πραγματικότητας μέχρι την στιγμή που θα γευτείς την πρώτη δόση καφεϊνης, η οποία θα λειτουργήσει σαν μια ένεση ενέργειας ικανή να σε κρατήσει σε εγρήγορση (μέχρι τον επόμενο καφέ!). Άλλοτε πάλι ένας καφές μας συντροφεύει στις συζητήσεις μας με τους φίλους μας, στην εργασία μας, στις διακοπές, στις χαρές και τις λύπες μας. Άλλωστε η φράση "πάμε για έναν καφέ" που χρησιμοποιούμε σε κάθε περίσταση δεν είναι τυχαία...!


Ποιά όμως  η σχέση του καφέ που πίνουμε με την προσωπικότητά μας;


ΕΣΠΡΕΣΟ: Σε ενδιαφέρει περισσότερο το "εφέ" της καφεϊνης παρά η απόλαυση της γεύσης του καφέ. Είσαι δυναμικός/ή και κάνεις συχνά υπερωρίες για να πετύχεις τον στόχο σου. Από την άλλη, αγχώνεσαι υπερβολικά και το πιο πιθανόν είναι οτι δεν προσέχεις την υγεία σου. Στο σέξ θέλεις μικρές και γρήγορες δόσεις-σκέφτεσαι πάντα οτι έχεις και δουλειές να κάνεις.


ΚΑΠΟΥΤΣΙΝΟ: Σου να είσαι περιτρυγυρισμένος/η από όμορφα πράγματα γι'αυτό και διαλέγεις έναν καφέ που ενίοτε έχει και σχεδιάκια στο αφρόγαλα. Απολαμβάνεις το σέξ και είσαι πολύ τρυφερός/ή, χρειάζεσαι όμως ένα σύντροφο που να ξέρει πώς να κρατήσει ζωντανό το ενδιαφέρον σου, γιατί βαριέσαι εύκολα.


ΦΡΕΝΤΟΥΤΣΙΝΟ: Περίμενες με αγωνία να έρθουν οι μεγάλες αλυσίδες καφέ στην Ελλάδα, για να κυκλοφορείς με στυλάτα γυαλιά και παπούτσια κρατώντας ένα χάρτινο κυπελλάκι starbucks. Σου αρέσει η μόδα, διαβάζεις περιοδικά και περιποιείσαι πολύ τον εαυτό σου. Και φυσικά θέλεις ο σύντροφός σου να ενδιαφέρεται εξίσου για την εμφάνισή σου.


ΓΑΛΛΙΚΟΣ: Είσαι  βολική και σου αρέσει η σταθερότητα. Προτιμάς τις μακροχρόνιες σχέσεις, τον καναπέ σου, μια καλή ταινία και δεν τρελαίνεσαι ιδιαίτερα για τα ατελείωτα πάρτι και τα ταξίδια στην άκρη της γης. Δεν σου αρέσει να ρισκάρεις, αν και κάποιες φορές αναρωτιέσαι αν χάνεις κάτι σημαντικό.




Άρια Μεσοροπιάν

2 σχόλια: