Κυριακή 29 Μαΐου 2011


 Kεφαλονιά...είσαι...

Κεφαλονιά η «πριγκίπισσα» των Επτανήσων , το πιο «τρελό» νησί, το νησί που συνδυάζει λίμνη, θάλασσα, βουνό, και πεδιάδα. Αυτός είναι ο τόπος που γεννήθηκα, μεγάλωσα και πέρασα μια από τις ωραιότερες περιόδους της ζωής μου! 

Τι να πει κανείς για την Κεφαλονιά; Το νησί αυτό τα έχει όλα….Οι παραλίες μοναδικές, οι αμμουδιές ξεχωριστές, τα τοπία ανεπανάληπτα. Μπορείς να βρεις ότι χρώμα άμμο «τραβάει» η όρεξη σου, χρυσή, κόκκινη, μαύρη, άσπρη, γουλιά, πέτρες τα πάντα το ίδιο συμβαίνει και με τα νερά της θαλάσσης άλλα σκούρα μπλε, άλλα γαλάζια και άλλα τιρκουάζ! Μύρτος , πετανοί, μακρύς γιαλός, αντίσαμος είναι ορισμένες από τις πιο φημισμένες παραλίες μας. Ο Αίνος το περίφημο βουνό αποτελεί ταυτόχρονα και τον εθνικό δρυμό του νησιού στον οποίο βρίσκεται το μαύρο έλατο ένα προστατευόμενο είδος ελάτου.

Ας μιλήσουμε λίγο για τις πόλεις του νησιού. Αργοστόλι το «μοντέρνο» η πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς , στην οποία μπορεί κανείς να βρει τα πάντα καφετέριες, μπαράκια, club, μαγαζιά και ταβερνάκια. Ένα χιλιόμετρο πιο έξω βρίσκεται η τουριστική Λάσση με την πιο “in” παραλία τον «Μακρύ Γιαλό» έτοιμη να σε μεταφέρει στους πιο ξέφρενους καλοκαιρινούς ρυθμούς!

Φισκάρδο το «κοσμοπολίτικο». Διάσημοι , “igognito”  και “celebrities” είτε με τα σκάφη είτε με τα ιστιοπλοϊκά τους βρίσκουν «καταφύγιο» στο συγκεκριμένο μέρος και επισκέπτονται τα πιο όμορφα μέρη του νησιού ενώ παράλληλα γεύονται τις κεφαλλονίτικες συνταγές. 

Σάμη η «κινηματογραφική» μας πόλη, το μέρος που γυρίστηκε το «Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι». Στην Σάμη εκτός από τις καταγάλανες παραλίες θα βρει κανείς το σπήλαιο της Δρογκαράτης καθώς και τις λίμνη της Μελισσάνης. Σκάλα, Λιξούρι και πολλές άλλες κωμοπόλεις του νησιού η καθεμία διαφορετική και έτοιμη να σε «μαγέψει» με την δικιά της ομορφιά!

Αγαπημένη δραστηριότητα στον τόπο μου; Δεν υπάρχει μόνο μια αλλά πολλές. Βόλτες με το ποδήλατο, στην λιμνοθάλασσα του Κουτάβου , άθληση ακριβώς δίπλα στις αθλητικές εγκαταστάσεις, βόλτες με τα φίλους, θερινό σινέμα, ποδαρόδρομος, ηλιοθεραπεία, καφές κάτω από την δύση του ηλίου!

Κεφαλονιά  λοιπόν το πιο ήρεμο νησί με τους πιο «κουρλούς» (τρελούς) ανθρώπους! Και μην ξεχνάς όπου και αν πας σίγουρα θα βρεις κάποιον από εμάς!


......το πιο "γλύκο" μεθύσι.....

'Αρια Μεσοροπιάν

1 σχόλιο: